Selasa, 16 Mei 2017

SMARTPAS SIMKADKU


Apa Itu Smart Pas?
Smart PAS adalah *simkad prepaid*. Merupakan produk di bawah jabatan bendahari PAS pusat bekerjsama dengan RPL & IMBE System Sdn. Bhd untuk menjalankan operasi SMARTPAS.

Memiliki aplikasi  kontemporari, yang dibangunkan oleh profesional PAS yang sesuai dengan matlamat utama PAS.

*MATLAMAT SMART PAS*

Membangunkan sebuah komuniti PAS, memberi manfaat secara lansung kepada kepimpinan dan ahli PAS dalam urusan parti secara mudah, sekaligus menjana sumber ekonomi kepada PAS dan ahlinya

*VISI*

1. Sebagai medium Infaq terus oleh ahli PAS melalui setiap belian nilai topup tanpa mengurangkan nilai topup pengguna.
2. Membuka peluang kepada ahli PAS untuk menjadi usahawan SMARTPAS, dengan menjadi agen berdaftar.

*MISI*

1. Pengukuhan ukhwah islamiah sesama ahli
2. Pemerkasaan ekonomi ummah
3. Pemangkin gerakan rencana PAS secara sistematik dan pantas
4. Pengumpulan dana untuk misi islamiah PAS.
5. Capaian maklumat secara terus dari parti.

Smart pas didirikan supaya ahli PAS boleh menyumbang terus ke parti sambil guna hp tanpa mengurangkan nilai topup setiap kali topup

Kalau selama ni ahli PAS guna pelbagai jenis teclo.
Setiap kali mereka topup ke telco tersebut 1 sen pun tidak masuk ke tabung jemaah

Berbeza pada kali ni.
Hasil inovasi yg luar biasa daripada pakar dalam PAS berjaya mendirikan smart PAS.

setiap kali user SP (smart PAS) topup. Maka pecahan komisyen dari nilai topup mereka seperti berikut.
5 % akan masuk ke PAS Pusat
4% akan masuk ke PAS Kawasan
6% akan masuk ke agen

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi..
0196424825

Jumaat, 21 April 2017

KANSER..KLINCELL ADALAH PENAWAR MUJARAB

TUMBUHAN AJAIB KAWAL GULA

Daun rerama tumbuhan ajaib. Ajaib bukan kerana ini tumbuhan dari dunia bunian. Ajaib bukan juga kerana tumbuhan ini ada magik.
.
Daun rerama ini ajaib kerana respon yang kami terima. Fenomena!
.

Jus Daun Rerama KlinCell kini menjadi fenomena. Tidak perlu lagi merebus daun rerama bagi mendapat khasiatnya. Dengan KlinCell, hanya perlu Buka, Tuang dan Minum!

Ya! Anda mungkin memerlukan Jus Daun Rerama KlinCell jika mengalami:

Paras gula (Glukosa) meningkat mendadak
Sering rasa dahaga dan kerap kencing pada waktu malam
Berat badan turun mendadak
Sering berasa lapar
Penglihatan kabur
Luka lambat sembuh
Badan keletihan
Kaki atau tangan mudah terasa kebas dan sakit
Kulit merengsa

=====================
.
Banyak suplemen kat luar sana yang diperbuat daripada bahan bukan semulajadi.
.
BETUL! Tak dinafikan, inilah dilema semua org. Kalau boleh nak yg semulajadi. Tak nak yg ada bahan tak semulajadi. Ha, baguslah tu, KlinCell adalah pilihan yg tepat!
.
KlinCell ni adalah produk ekstrak asli Daun Rerama pertama di Malaysia yg juga menggabungkan khasiat dari bahan aktif seperti Delima, Durian Belanda, Aprikot, Madu dan banyak lagi
.
Produk ni mendapat pengkelasan di bwh kategori Interfasa Makanan-Ubat (FDI), Biro Pengawalan Famaseutikal Kebangsaan (BPFK), KKM. No. Siri permohonan 310516/04/083.
.
100 peratus BOTANI! Tiada bahan KIMIA. Tiada LEMAK. Tiada GULA. Tiada KOLESTEROL!
.
Dan baru-baru ni KlinCell telah memperolehi sijil ujian makmal bagi memastikan produk ini bebas bahan-bahan terlarang.

Berminat?
Call/whatsap 0196424825
Hadisahghani
Selangor.

Selasa, 11 April 2017

PAS AKAN SAMAN..NANYANG SIANG PAU


Oleh Athirah Huda Zalhe

BANGI, 14 Rejab 1438H, Selasa – PAS memandang serius tindakan akhbar berbahasa Cina, Nanyang Siang Pau menyiarkan karikatur yang menghina Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Susulan perkara itu, PAS memutuskan bakal mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar berkenaan yang disifatkan sengaja menghina bukan sahaja dua pemimpin itu, malah masyarakat dan undang-undang Islam.

Setiausaha Agungnya, Datuk Takiyudin Hassan berkata, PAS telah melantik peguam dan mengarahkan supaya tindakan undang-undang dapat diambil dengan segera.

“Dalam hal ini PAS juga menggesa Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengkaji semula permit penerbitan akhbar berkenaan dan mengambil tindakan yang sewajarnya,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menerusi muka surat B2 akbar itu menyiarkan karikatur bertajuk “Akta Monyet”, yang menunjukkan seekor monyet bersongkok dan dilabelkan sebagai “speaker” manakala seekor lagi memakai serban dan dinamakan sebagai “Hadi Awang” bertenggek di pokok “Akta 355”.

Bagaimanapun, selepas menyedari karikatur itu menjadi viral di media massa hingga kemarahan umat Islam, akhbar berkenaan memohon maaf kepada Hadi Awang dan Pandikar Amin serta menarik balik kartun itu dari eNanyang.my.

“Merujuk kepada kartun siaran Nanyang Siang Pau di muka surat B2 yang bertarikh 8 April 2017, Nanyang Siang Pau ingin meminta maaf kepada YB Tan Sri Datuk Panglima Pandikar Main Haji Mulia, Yang di-Pertua Dewan Rakyat dan YB Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Presiden PAS terhadap segala masalah yang timbul daripada kartun itu,” tulis akhbar itu.

SAMAN SARAWAK REPORT..TETAP DITERUSKAN


SHAH ALAM, 13 Rejab 1438H, Isnin – PAS memberitahu pihaknya bersiap sedia dengan 10 orang saksi di United Kingdom bagi memberi keterangan di mahkamah berhubung kes saman terhadap Sarawak Report.

Setiausaha Agung parti itu, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, dalam masa sama pihaknya turut membuat persiapan mengumpul saksi-saksi di Malaysia untuk turut sama membantu memberi keterangan di mahkamah berhubung kes tersebut.

“Pada masa ini, kita tengah senaraikan saksi-saksi yang terdiri daripada rakyat Malaysia dan United Kingdom untuk bantu beri keterangan.

“Di dalam mahkamah, saksi-saksi ini kadang-kala dipanggil dalam bentuk keterangan bertulis, affidavit dan sebagainya,” katanya dipetik Sinar Harian.

Kes bermula apabila portal Sarawak Report mendakwa PAS menerima sejumlah wang tersebut daripada Najib, yang cuba mengambil peluang perselisihan dalam kalangan pembangkang dengan mengambil hati pemimpin atasan PAS.

Tidak hanya Sarawak Report, bekas Naib Presiden PAS, Datuk Husam dalam ceramahnya turut mendakwa mengetahui maklumat mengenai dana RM90 juta yang disalurkan kepada parti itu.

PAS sebelum ini memfailkan saman terhadap Sarawak Report turut mengambil tindakan sama ke atas Husam yang kini bersama dengan parti serpihannya, Parti Amanah Negara (PAN).

Mengulas lanjut Takiyuddin berkata, kes saman mempunyai tempoh masa selama enam tahun untuk tindakan saman dan pihaknya sedang dalam proses ke arah tersebut.

“Saya minta pihak-pihak yang menekan Pas supaya mengambil tindakan saman ini agar tidak perlu bimbang kerana kita tetap dengan pendirian untuk ambil tindakan tersebut.

“Bila ia (saman) akan dilaksanakan, itu terpulang kepada peguam,” katanya.

Selasa, 28 Februari 2017

TRONEXUS SIMKADKU

As'salam.

Kesian mak/ayah..nak whatsap tak pandai..nak mesej tak reti!.

Jadi apa salahnya kalau belikan mereka simkad yang boleh call free bila-bila masa..di mana-mana saja!.

Sekali topup boleh guna 365 hari!.

Nak tahu lebih info whatsap..
0196424825

http://www.mytronexus.biz/hadisahghani

Selasa, 10 Januari 2017

TAHNIAH MOHD.FAIZ SUBRI.







"Bagaikan mimpi!" Demikian ungkapan dilafazkan Subri Kader, apabila ditanya perasaannya sebaik saja nama anaknya, Mohd. Faiz diumumkan sebagai penerima anugerah Puskas FIFA di Zurich, Switzerland, awal pagi tadi.

Menurutnya, semasa menantikan keputusan itu diumum, dia sebenarnya berdepan debaran paling besar dalam hidup yang tidak pernah dirasai selama ini.

"Apabila mendengar dia menyebut nama saya ketika berucap, saya berasa amat bersyukur. Segala usaha saya ke sana dan ke mari 'mengusungnya' bermain bola sepak sejak kecil terasa berbaloi," katanya.

Kemenangan Mohd. Faiz itu disambut meriah sorakan kira-kira 300 penduduk kampung dan peminat yang menonton siaran langsung anugerah tersebut menerusi layar gergasi di perkarangan rumahnya di Kampung Tok Kepak, Ayer Hitam, dekat sini.